In de praktijk by Stefan en Stichting Aap: Sancho

Bij In de praktijk by Stefan dragen we bij aan het welzijn van dieren. Daarom hebben we bij Stichting Aap het Witoorpenseelaapje Sancho geadopteerd.

Wie is Sancho?

Sancho leefde samen met zijn soortgenoot Panza bij een Spaanse particulier, opgesloten in een kleine kooi. Nadat de Spaanse autoriteiten hen in beslag namen, kwamen ze in 2021 naar Stichting Aap. Sancho en Panza verblijven sindsdien op de Zoogdierenafdeling, waar ze hun verleden als huisdier achter zich kunnen laten en de specialistische zorg krijgen die ze nodig hebben.

Panza, vermoedelijk de zoon van Sancho, is een stuk jonger. In het begin was Sancho het dominante mannetje, maar naarmate Panza ouder werd, veranderde de dynamiek. Dit leidde tot een ruzie, waarna besloten werd om vader en zoon te scheiden.

Sancho’s Nieuwe Leven

Sancho leeft nu samen met vrouwtje Alba. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, slapen samen in hun hangmat en zoeken samen naar insecten. Alba is een dominant vrouwtje, wat voor Sancho even wennen was na zijn tijd alleen met Panza.

Sancho heeft een zachtaardig karakter en is meestal rustig. Overdag ligt hij vaak in zijn hangmat, maar als er een insect voorbij vliegt, komt zijn jachtinstinct naar boven. Sancho is dol op insecten en Arabische gom, een kleverige vloeistof afkomstig uit bomen. Zijn dagelijkse menu bestaat uit ‘tamarin cake’ in de ochtend, groente in de middag en fruit in de avond. Na het eten geniet hij weer van zijn hangmat. We zijn blij dat het goed met Sancho gaat!

Help Stichting Aap

Wil jij ook bijdragen aan het welzijn van dieren en Stichting Aap steunen? Neem dan een kijkje op hun website: Stichting Aap.

holistische reis
Holistisch
Bloemen
Holisme